citydentalstockholm.blogg.se

Sveriges största privata tandvårdsklinik.

Botade tandläkarskräck med hypnos

Publicerad 2013-09-09 14:32:00 i Allmänt,

 

Enligt Netdoktor fruktar nästan häften av Sveriges vuxna inför sitt tandläkarbesök. Med detta som grund erbjuder nu allt fler tandläkare sina patienter hypnos i hopp om att bota tandvårdsrädslan.

Varannan vuxen svensk skjuter upp sitt tandläkarbesök på grund av tandvårdsrädsla och ångestladdade besök. Detta ofta med följden av raserande tandhälsa, dåligt samvete och betydligt kostsammare fakturor ju längre besöket skjuts upp. En allt mer uppmärksammad metod för att bota tandvårdsrädslan är att låta sig behandlas med hypnos.
 
Heidi Keller, 37 år från Sandviken, är ett levande bevis på att metoden fungerar. Sedan tonårstiden har hon känt ett extremt obehag gentemot allt rörande tandläkare. Efter tandläkarbesök kunde hon känna sig helt slut i kroppen och det tog ofta flera dagar att återhämta sig. Bara att ringa tandläkaren krävde långa mentala förberedelser. Hon beskriver att rädslan grundar sig i att känna sig utom kontroll, att vara fast i tandläkarstolen och därmed utlämnad till tandläkarna. Har man som Heidi dessutom blivit illa bemött av tandläkare tidigare kan en vanlig undersökning bli oerhört jobbig.

Hypnos visade sig förändra Heidis situation avsevärt. Obehaget från att ha satt sig i en tandläkarstol försvann i samma stund som hypnosen började. Hon beskriver att hypnos sätter patienten i en form av trans men där denne hela tiden är vid fullt medvetande och har kontroll över situationen. Besöket på City Dental har även gett Heidi ett förtroende till tandläkare hon inte tidigare haft.

- Jag blev oerhört bra bemött på kliniken och har tack vare förstående tandläkare fått modet att våga gå vidare med min munhälsa, säger Heidi Keller.

Hon har efter hypnosen fått kontroll över sin tandvårdsrädsla och låter den inte längre gå ut över sitt liv.
- Hypnos är en metod jag definitivt rekommenderar, säger Heidi.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela